Bokföra automatiskt

Från Bokföringenonline
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Affärshändelser[redigera]

Nedan lista vi några av de vanligaste affärshändelserna i ett företag. Nedan har vi beskrivit hur Wint löser följande affärshändelser.

Händelse - Kvitton[redigera]

Du får ett kvitto När du får kvitton i handen plockar du fram din lilla telefon och fotar in det med vår app. Fyller i några korta små saker, kan det bli enklare?

Wint bokför Ditt kvitto bokförs nästan direkt, och du kan enkelt hålla koll på hur mycket som ska betalas ut till dig.

Händelse - Faktura kommer in[redigera]

Leverantörsfaktura När du beställer något uppger du din nya fakturaadress till din leverantör. För då kommer den till datorn skannad och klar redo för ett ok av dig.

Fakturan arkiveras enligt alla regler Det finns en mängder regler hur en faktura ska arkiveras. Brandsäkert bland annat. Det gör vi. I stora bankvalv.

Wint stämmer av banken Varje vecka stämmer vi av ditt bankkonto mot de underlag vi fått. Är det något som saknas så kommer vi fråga efter det. Snabb hantering tjänar vi båda på.

Händelse - Faktura hanteras/attesteras[redigera]

Ge ditt godkännande Du har full kontroll på de fakturor som kommer in. Du kan till exempel stoppa dem eller skicka dem till en kollega. Och så klart godkänna dem för betalning och bokföring.

Wint bokför Dina fakturor bokförs oftast direkt. Så i stället för att vänta en månad kan du se direkt i en graf hur det går för dig.

Egna utlägg betalas ut Varje vecka betalas dina utlägg ut till dig. Du kan följa i appen exakt vilka kvitton som är utbetalda och vilka som väntar på att utbetalas.

Händelse - Dags att fakturera[redigera]

Fakturera Skeppa iväg din faktura snabbt och enkelt. Allt papperslöst, inte ens printa ut behöver du tänka på. Och framförallt inte slicka kuvert.

Wint bokför Du kan följa dina intäkter direkt och se vilka som har betalt och inte.

Händelse - Bankavstämning[redigera]

Avstämning bankkonto Varje vecka stämmer vi av ditt bankkonto mot de underlag vi fått. Är det något som saknas så kommer vi fråga efter det. Snabb hantering tjänar vi båda på.

Händelse - Momsdeklaration ska in[redigera]

Skapa momsdeklaration Skatteverket vill ha sina rapporter i tid. Vi skapar upp dem åt dig, som du sedan får godkänna innan de skickas in som betalning.

Inbetalning till Skatteverket Om du har löner i ditt bolag vill Skatteverket ha sitt. En gång per månad rapporterar vi till dem och ser till att de får de pengar de ska ha.

Händelse - Betala leverantörer[redigera]

Betalning skickas Fakturan skickas till banken för betalning, utan att du behöver göra något mer med den. Säkert så klart.

Händelse - Skicka påminnelse[redigera]

Påminnelse om förfallna fakturor Skulle en kund inte betala i tid får du en todo om att skeppa iväg en påminnelse till kunden.

Händelse - Skapa lönespecifikation[redigera]

Lönespec mailat När lönen är gjord skickar vi ut en lönespec till de anställda. Via mail så det blir ordning och reda.

Händelse - Kunden betalar[redigera]

Betalning När en kund betalas får vi reda på det av banken och markerar din faktura för betald.

Nu när du läst det mesta, visst vore det kul att höra mer från dem.